Припомняме, че вчера депутатката от ГЕРБ Славена Точева, известна като Мис

...
Припомняме, че вчера депутатката от ГЕРБ Славена Точева, известна като Мис
Коментари Харесай

Парламентът прекрати пълномощията на петима депутати, между тях и на Мис преференция

Припомняме, че през вчерашния ден депутатката от ГЕРБ Славена Точева, известна като  " Мис преференция ", подаде оставка като депутат след категорично гледище от страна на водача на партията Бойко Борисов поради слуховете, че варненката се употребява с поддръжката на противоречивия предприемач Даниел Славов, прочут като Дидо Дънката.


Варненската депутатка от ГЕРБ е шампионката по преференции, по тази причина й получи прякора Мис " Преференция ".
В няколко поредни избора за народни представители тя бе претендентът, който събираше най-вече персонални желания. На последните парламентарни избори през април 2023 година Точева събра над 10 000 преференции и бе проверявана от прокуратурата за пазаруване на гласове. Появиха съществени подозрения, че Точева е подкрепяна от варненския предприемач Даниел Славов-Дидо Дънката. А на последните локални избори тези обвинявания се придвижиха и върху цялата варненска конструкция на ГЕРБ. В резултат партията на Борисов изгуби борбата за кмет на Варна. В партията на Борисов приказват, че водачът по този начин се е ядосал, че най-вероятно ще измете цялата конструкция на ГЕРБ във Варна. 

Освен Точева, Народното събрание приключи пълномощията и на народните представители Евгения Алексиева, Калин Калапанков, Петър Куленски, подали оставка поради това, че са определени за кметове. Деян Николов от „ Възраждане “ също към този момент не е народен представител поради избирането му за общински консултант в София, а пък Валери Сираков, още веднъж от партията на Костадин Костадинов, ще бъде общински консултант във Видин.

В програмата са включени и предложенията на парламентарните групи на Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и „ ИТН “ по член 48, алинея 8 от Правилника за работа на Народното събрание, съгласно който всяка първа сряда импортираните на това съображение оферти се преглеждат всъщност в зала. Това са Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за обществено осигуряване; Законопроект за изменение и допълнение на Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление; Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс.

Преди Народното събрание да стартира работа всъщност, председателстващият съвещанието Никола Минчев заяви измененията в управлението на ПГ на Движение за права и свободи, съгласно които се освобождава Мустафа Карадайъ като съпредседател на групата, а Делян Пеевски е определен за ръководител.

С друго решение на групата е освободена Адлен Шевкед като секретар на ПГ на Движение за права и свободи, като на нейно място е избрана Елван Гюркаш.

Депутатите разискват на първо четене промени в Кодекса за обществено обезпечаване, препоръчани от Българска социалистическа партия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР